Den tvåhundrade kommentaren!

Jag upptäckte precis nyss att jag har fått 214 kommentarer på min blogg! Hur har jag kunnat missa att jag har passerat 200-kommentarerssträcket? Hursomhelst så var det Emma som skickade in kommentar nummer 200. Mycket bra. Nu får ni se till att jobba hårt så att jag når kommentar nummer 300 innan min födelsedag! Som är om typ 73 dagar.

Jag undrar

Hur gör Amy Winehouse sin bikupe-frisyr egentligen? Finns det något i bollen?

Purple and Brown

Imorse på Nickelodeon såg jag ett jätteroligt program. Det handlade om en lila och om en brun lerklump. Det hette Purple and Brown. Jag hittade jättemånga klipp på YouTube, men såklart finns det fler än de som jag lägger upp här på bloggen nu.

















De är bara en minut långa, så ni hinner se alla utan att bli trötta i huvudet!

Jag lagar mat

Jag är ensam hemma nu. Det är läskigt. Näe, det är det kanske inte. Men spisen knäpper när jag försöker koka vatten. Pastavatten. Jag ska äta tortellini. Först väntade jag jättelänge på att vattnet skulle koka upp men sen upptäckte jag att jag inte satt på plattan. Så nu väntar jag igen. Plattan är på och spisen knäpper.
Igår fick jag också vänta. Jag skulle åka buss in till stan och så kollade jag i tidtabellen när bussen skulle gå. De gick 08 och 38. Men jag fick för mig att de gick 08 och 48 så jag missade bussen och fick stå och vänta i typ 20 minuter. Jag blev jätteledsen när jag kom på att jag hade missat den. Och så var det jättekallt. Men sen när jag kom till stan så skulle jag köpa jeans. Jag hittade ett par bra jeans som satt bra och så, men de var lite strechiga så vi frågade om de skulle töja ut sig något. Det skulle jeansen göra. Så de sa att jag skulle köpa dem i en storlek mindre och så skulle de "forma sig efter min kropp" sen. Så nu är de ganske så tajta, men om jag har på mig dem hela veckan så blir de säkert bra. Jag köpte skor, en tröja, och en bikiniöverdel också. Vi ska bada med klassen den fjortonde april. Egentligen ville jag ha en baddräkt, men det fanns typ bara supertantiga baddräkter som var fula och såg sladdriga ut. Så jag köpte en bikiniöverdel i stället. Jag har redan en svart underdel som liksom funkar till det mesta ju, så jag tänkte att jag inte behövde köpa en ny underdel också. Men, jag hittade i alla fall en svart med guldränder på som var okej. Så här såg den ut:

image112
Den är finare i verkligheten. Färgerna blev konstiga på den här bilden.

Nu är min tortellini klar! Jag gjorde den medan jag skrev det här inlägget. Bampadapampampaaaaaa!
Glöm inte att vara med i min rebustävling! Det är fina priser. Hoppas jag.

Hjälp mig!

Jag vet inte hur jag ska göra! Idag kom min träslöjdslärare till mig och sa:
- Sofia, du vet den här dagen då alla kamratstödjare i åttan åker till Skansen? Det är prao den dagen. Du måste välja om du vill gå på praoen eller åka till Skansen. Jag tycker verkligen att du ska välja att åka till Skansen. Du måste berstämma dig nu. I alla fall den här veckan.
Så, vad tycker ni att jag ska göra? Ska jag vara med en massa roliga skolbarn eller ska jag åka och kolla på typ uppträdanden och sånt på Skansen? Alla åtta-kamratstödjare i hela Sverige ska åka dit. Men om jag åker dit så missar jag TVÅ dagar av praoen, eftersom det är röd dag den sista fredagen också. Då får jag bara åtta dagars prao. Jag måste ha bestämt mig imorgon! Vad skulle ni göra om ni var jag?

Rebustävling nummer två

Jajamensan! Jag har suttit här och gjort en rebustävling till er! Stjärna betyder att ordet är slut. Slinkyt längst ner ingår inte i själva rebusen. Lycka till!
image111

Belle and Sebastian - Funny little frog

En jättebra låt!


Sofia undrar

Vad sjunger egntligen Martin Rolinski i Lay your love on me? Bouchwalsee? Boudwansea? Bouchwadsee?

Melodifestival-finalen igår

Nu är det avgjort. Charlotte Perrelli vann. Och det tycker jag var bra. Det går säkert bra för henne i Belgrad.
Mina tippningar igår däremot gick inte så bra. Men eftersom jag var den enda som var med i min tävling vinner jag i alla fall. Hur många rätt hade jag då? Ja, jag har kommit på ett system som är så här: 2 poäng för varje rätt placering. 1 poäng för varje placering som låg precis bredvid. T. ex. om jag trodde att någon skulle hamna på plats 5, men så hamnade den på plats 4 eller 6. Då får jag 1 poäng.

Mina tippningar:                                                                        


1. Charlotte Perelli - Hero                                                             

2. BWO - Lay your love on me                                                

3. Sanna Nielsen - Empty room                                            
4. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?                                                
5. Rongedal - Just a minute                                                   
6. Sibel - That is where I'll go                                                  
7. Amy Diamond - Thank you                                                   
8. Christer Sjögren - I love Europe                                        
9. Nordman - I lågornas sken                                                  
10. Frida feat. Headline - Upp och hoppa                            


Så här blev det på riktigt:

1. Charlotte Perelli - Hero
2. Sanna Nielsen - Empty room
3. BWO - Lay your love on me
4. Rongedal - Just a minute    
5. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?   
6. Nordman - I lågornas sken
7. Sibel - That is where I'll go 
8. Amy Diamond - Thank you
9. Christer Sjögren - I love Europe 
10. Frida feat. Headline - Upp och hoppa

Så, jag får... 11 poäng! Av 20 möjliga. Det var ändå inte så pjåkigt! Jag ger mig själv ipren, hostmedicin, nässpray och strepsils i pris. 


Melodifestival-final ikväll!

Så var det äntligen dags, melodifestivalen avgörs ikväll! Och jag ska förstås försöka tippa vem som vinner. Ja, jag ska faktiskt försöka mig på att tippa alla placeringar ikväll! Här kommer det!

Sofia tippar om Melodifestivalen-finalen:


1. Charlotte Perelli - Hero

2. BWO - Lay your love on me

3. Sanna Nielsen - Empty room

4. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
5. Rongedal - Just a minute
6. Sibel - That's where I'll go
7. Amy Diamond - Thank you
8. Christer Sjögren - I love Europe
9. Nordman - I lågornas sken
10. Frida feat. Headline - Upp och hoppa

Vad tror ni om det? Har jag rätt? Har jag fel?
Jag passar på att lägga in en tävling här - ni får skicka in kommentarer om hur NI tror att det kommer att gå. Flest rätt vinner. Jag är också med och tävlar. Vinnaren gör jag ett pris till. Bra! 
Jag ser väldigt mycket fram emot Björn Gustafssons pausunderhållning ikväll. Eftersom det är final blir det säkert extra bra. Nu kan vi bara vänta och se hur det går...


Lördagen den 15 mars

Jag är såååå sjuuuuk! Jättesjuk! Det känns som om någon har skurit ut mina halsmandlar - utan bedövning.
Ja, det var ganska längesen jag skrev, men jag har haft mycket att göra. Så blir det ibland. Idag har jag inte gjort särskilt mycket, så jag tänkte berätta om vad jag gjort i veckan i stället. Det här har verkligen varit en skitdålig vecka. Skitdålig! Måndag och tisdag ver mest bara vanliga, men på eftermiddagarna satt jag och skrev på den där himla deckaren.
På onsdagen hände värsta grejen. Jag skulle gå och dricka i ett drickarum vi har, efter gympan, och så skulle jag se om det fanns några plastmuggar i ett skåp. När jag öppnade det så ramlade det ner en sån här stor plastbytta som de brukar ha typ äppelmos i, men den var fylld med någon illaluktande gul vätska, det luktade typ kiss! Jag fick allt på mig! Över hela benen, och skorna, men inte i ansiktet som tur var. Det var någon som hade gillrat en sån här typ "hink-över-dörren-fälla" som ramlar ner när man öppnar. Först tänkte jag typ 'Shit, jag har fått kiss på mig!', men sen insåg vi att det nog var gammal saft, annars hade det luktat när vi kom in. Så jag var tvungen att gå hem och byta kläder. Dagisbarnen som var ute trodde säkert att jag hade kissat på mig. Sen cyklade jag tillbaka till skolan, men då hade jag redan missat en hel mattelektion. Sen var det SO och sen slutade vi och så var det bara att skriva lite mer på den där deckaren.
På torsdagen hade vi hemkunskapsprov om konsumentekonomi, det gick ganska bra tror jag. Sen fick vi baka rättvisa bananmuffins. De var roliga att baka och så, och de blev väldigt fina, men de smakade typ avlopp! Tyckte jag i alla fall, alla andra verkade tycka att de var jättegoda. Jag tvingade i mig en, alla andra åt typ fyra i var.
Och sen var jag tvungen att skriva klart den där deckaren (för den skulle lämnas in på fredagen) och göra ett franskaarbete om Sahara Hotnights. Jag blev klar med allt som tur var, men jag började få ont i halsen på kvällen. Sen på fredagsmorgonen mådde jag pissdåligt och kunde inte gå till skolan. Men mamma och pappa fick lägga mitt svenskaarbete i Emmas brevlåda på väg till jobbet och så var hon snäll och lämnade det åt mig. Det var ganska viktigt att man lämnade in det i tid nämligen. Tack Emma!
Idag mår jag ännu sämre än igår och iprenen är slut, inte för att de hjälper särskilt mycket, men lite ändå.
Jag är grinig idag. Och ledsen. Men snart blir jag nog glad för ikväll är det ju MELODIFESTIVALFINAL! Snart kommer ett inlägg helt om det, med mina heta tips!

image110

En prickig banan är en bra banan.

Mer Sofia undrar

När de säger på TV-Shop att man inte behöver ta av sig kroppsstrumpan som de säljer (som typ heter "suck in 'n slim" eller något) när man ska gå på toaletten, vad menar de då?

Sofia undrar

Varför är nästan alltid korvarna längre än korvbröden?

Melodifestival ikväll!

Så var det dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2008. Jag kan nog erkänna att jag kanske inte har varit så där jättebra på att tippa vilka som går vidare. Men nu försöker jag igen!

Sofia tippar om Melodifestivalen deltävling 4:
Till final säger jag att Charlotte Perelli och Sibel går. Sen till går Nordman och Linda Bentzing till andra chansen. Alla andra åker ut. Jag har inte hört låtarna den här gången heller bara så ni vet.

Synd att det snart är slut, men the best is yet to come!

RSS 2.0