Måndagen den 31 december

Om bara typ 3 timmar är året slut. År 2007. Sen är det 2008. Jag ska försöka mig på en liten utvärdering av året som gått, ej i kronologisk ording. Det har varit ett bra år. Speciellt sjuan var rolig. Jag tror inte att jag kommer få det roligare i åttan, lika kanske. Jag skaffade kontaktlinser. Jag skaffade hellugg och sen skaffade jag snelugg. Harry Potter-serien tog slut (neeeeeeeeej). Jag fyllde 14, fast det var ju inte direkt något speciellt. Det blir ju mera speciellt nästa år, för då fyller jag ju 15! Jag gjorde ett runt skåp på träslöjden. Jag fick mina första betyg. Jag har inte brytit någonting. Jag tror att jag har varit förkyld ganska mycket. Jag har vuxit typ 1 centimeter. Jag har varit på Sahara Hotnights-konsert med Emma. Min pulka gick sönder i år.
Vi (jag och min klass) fick en ny klassföreståndare. Jag har köpt ganska många CD-skivor och börjat gilla nya artister. Bra artister. Jag har lyssnat väldigt mycket på musik det här året.
Nu kommer jag inte på mer. Men, men.
Gott nytt år! Och tack för att ni läser min blogg! Jag hoppas att ni kommer att fortsätta med det nästa år också.

image48

Ikväll ska jag se på Grease. Det är väl typ en sån film som "alla ska ha sett".

Lördagen den 29 december

Idag har jag gjort jättemånga spännande saker! Nej.
Men jag har gjort lite olika experiment med möbiusband (jag gjorde ett orange(t))som jag hittade i en bok om matte som jag har lånat (nej, jag är inte knäpp). Jag har målat mina naglar guldglittriga, jag har designat min egen webbradio. Och jag har blåst tuggummibubblor och mätt dem, det är det jag håller på med just nu, förutom att jag lyssnar på musik och bloggar också. (Oj, oj, oj vilken simultankapacitet jag har.) Den största bubblan hittills stod ut 17 cm. från min mun. Hepp!
Man fick med ett klistermärke i tuggummiförpackningen också. Nu fastnade det tuggummi på linjalen! Det har fastnat tuggummi på mina fingrar väldigt mycket den senaste timmen också.

image47

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Som ni ser har jag bara gjort smarta saker idag!
Dagens bästa låt: Camera Obscura - If looks could kill

Om jag var ett land

Storlek: I69,5 cm.
Invånarantal: Vad jag vet så bor det bara bakterier i magen. Coli-bakterier typ. De är säkert jättemånga. Och så jag då, jag tycker att jag får räknas som en invånare.
Huvudstad: Hjärnan?
Högsta punkt: Om jag ligger ner så är nog näsan den högsta punkten. Eller pannan.
Nationalsång: Moneybrother - Down at the R
Läs- och skrivkunnighet: 100 %, fast om man räknar med Coli-bakterierna typ 0,0001 %
Statsskick: Diktatur
Valuta: Coli-bakterierna handlar inte, men kronor då.
Klimat: Varmt, 36,6 plusgrader året om. Fast kallt om fötterna ibland.
Språk: Svenska, Franska och Engelska.
Nationaldag: 10 juni


Lugg

Nu vill jag ha hellugg så mycket att jag nästan funderar på att klippa av den själv. Är det någon som vet hur man gör? Det enda jag tänker på är min lugg. Lugg, lugg, lugg, lugg! Hel. Lugg.
Fast man behöver nog en riktig frisörsax om det ska bli bra, jag känner liksom inte att jag kan lita på vår kökssax och papperssaxarna från IKEA. Äsch, det fattar jag väl själv att jag aldrig kommer att göra det. Eller? Kommer "gyllene lockar" att falla på mitt badrumsgolv? Nae... På ett frisörgolv innan Januari är slut är mer troligt. Nog om det nu. Nyårslöften! Ska ni lova något inför nästa år? Det ska nog jag. Fast mina löften förra året blev rätt misslyckade. Jag tror att de var 'ät inget godis' och 'bit inte på naglarna'. Flopp. I år lovar jag att jag ska:

Vara snäll
Inte vara så hyper
Skaffa mig en hellugg igen!!!!!
Aldrig mer äta geléråttor
Inte göra läxorna dagen innan de ska in
Inte skaffa saker som jag sedan kommer på att jag inte vill ha (utländska brevvänner t.ex.)
Skaffa en vettig, bra och rolig fritidssyssla

Hmm..... Jag undrar hur det kommer att gå.

Om ni känner för att lära er sånger på Japanska från min absoluta favorit Disney-film (Skönheten och Odjuret) så kan ni kolla på de här filmerna (de är i mycket bättre kvalitet när man sätter igång dem):





Torsdagen den 27 december

Idag åkte jag och mamma in till stan (Uppsala). Jag hade ju julklappspengar och presentkort att spendera. Jag hade tänkt att köpa Moneybrothers skiva Blood Panic. Men de hade den ingenstans! Jag får väl beställa den, då kan jag passa på att köpa Min granne Totoro samtidigt.
Vet ni vad jag hatar? Såna här fläktar som brukar sitta i taket vid ingångar till affärer. De förstör frisyren! Litegrann i allla fall. Jag tänker skaffa hellugg har jag bestämt mig för, nu har jag ju en bra plattång. Jag kan berätta för alla ni som inte känner mig så bra att jag hade hellugg förut, innan jag skaffade snelugg, som jag har nu.
Jag köpte 2 böcker för mitt LundeQ-presentkort:
Förkärlek, av Bali Rai (Bali Rai är en jättebra författare)
Guiness Rekordbok 2008 (jag blev lockad av de självlysande bilderna boken påstås ha)

Idag har jag tänkt att börja läsa/lösa Cathy's bok. Med boken får man med massa bevis så man ska kunna ta reda på vad som hänt med Cathy (antar jag) själv. Det finns ett nummer på framsidan som man kan ringa också, det ska jag göra.
Igår dödade jag min favoritsim i The Sims! Jag är lite ledsen. Men jag tyckte att hon (och hennes man) var för gamla för sina barn liksom. De tog självmord kan man säga. Jag fick dem att dricka en massa livselexir, men de mådde inget bra så livselixiret fick motsatt effekt. Moahahahahaha!

image46

Jag var på H&M idag, men jag hittade inget. Dessutom var det jättemycket folk där. Jag ska kolla igen senare på lovet.

Måndagen den 24 december

image44

Så kom den till slut. Julaftonen.
Vi firade jul hos mormor och morfar. Min morbror och hans fru var också där.
Jag kollade på Kalla Anka. Jag hade tänkt att se Karl-Bertil Jonssons jul också (jag har aldrig sett hela), men det blev inte så. Jag fick julklappar! T. ex. ett presentkort på LundeQ, ett presentkort på H&M, böcker, Maia Hirasawa-skivan som jag ville ha, en super-duper-bra plattång (nu kan jag skaffa hellugg igen), tofflor m.m.  Av Emma fick jag två julkulor med änglar på. Tack Emma! De var fina. Jag hoppas att Emma gillade sitt pimpade kassettband som hon fick av mig (jag hoppas att du har öppnat den Emma, annars förstörde jag för dig nu).
Jag blev mycket nöjd med mina julklappar.
Men nu är ju julen sluuuuuut! Jag är så ledsen.

Söndagen den 23 december

image43

Alltså, jag kommer inte ihåg vad jag gjorde den här dagen. Jo! Jag bakade en tårta. Chokladtårta. Vi kan ju låtsas att jag sov hela dagen förutom det där tårtbaket.


Lördagen den 22 december

image42

Idag gick jag upp kl. 9 och åt frukost. Sen tittade jag på tv tills kl. 13 då jag åt lunch. Mamma och pappa åkte iväg och handlade julklappar och jag lovade att städa mitt rum, dammsuga, och dammtorka medans de var borta. Observera att jag fortfarande inte hade bytt om. Jag kollade mer på tv tills kl. 15. Sedan duschade jag och bytte om. Jag fixade mitt hår också. Sen började jag med städningen. Jag tänkte att när jag ändå höll på kunde jag rensa ur garderoben också. Jag satte på Mount Pleasure och så var jag igång.
Kl. 17 hade jag dammsugit, tagit ut alla kläderna ur garderoben, lagt in de som jag ville ha kvar, lagt de jag inte använde längre i en plastpåse, plockat undan massa grejer, bäddat sängen och inte dammtorkat. Sen kom mamma och pappa hem kl. 18 och då åt vi. Efter det bakade jag och mamma pepparkakor; katter, björnar, lok, fjärilar, stjärnor, gummor, grisar och hjärtan. Jag kollade på 2/3 av filmen Elf som gick på kanal 5 och sen gick jag och sov. Det var min dag!

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Ätit jättemycket pepparkaksdeg så att jag senare på kvällen fick ont i magen. Shame on you Sofia!
Dagens bästa låt: Moneybrother - Reconsider me

Jag kan tillägga att jag idag fick äta FYRA julkalenderchokladbitar eftersom jag hade glömt att öppna några dagar. Jag fick såklart öppna fyra TV-kalenderluckor och fyra radio-kalenderluckor (De är djävulskt svåra att få upp eftersom de är så himla små!) också.

Vilka läser min blogg?

Det undrar jag. Jag kan komma på 6 stycken som läser min blogg,  men en gång i början var det 7 besökare och då tror jag att jag bara hade 4 läsare! Så, för att ge mig klarhet i ämnet och lite feedback önskar jag att ni svarar på dessa frågor (som jag har tagit från minturkosablogg.blogg.se):

Vem är du?

Hur ofta läser du min blogg?

Hur hittade du min blogg?

Vad vill du läsa mer om?

Vad vill du läsa mindre om?

Övrig kommentar:


Förlåt förresten för att det inte blev något inlägg igår, jag kommer nog att göra det idag i stället. Om jag hinner. Jag och mamma ska baka knäck och tårta. Och igår bakade vi ännu mera pepparkakor som ska glaseras idag. Det är mycket nu innan jul, ni vet hur det är.

image41


Mariah Carey - All I want for Christmas

Det är ju ändå jul.


Fredagen den 21 december

image39

Idag var det skolavslutning! 8.20 i matsalen.
Vi sjöng lite och så kom det en präst och pratade. Sen samlades vi i klassrummet och fick våra betyg och sånt.
Jag och Emma hade lite julklappsbytning. Jag har ingen aning om vad det kan vara i mitt paket, det väger så lite.
Imorgon ska jag baka pepparkakor. Igen. Vi köpte en kattform på stan igår som jag ska använda.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag åt en chokladgodis även fast jag trodde att den skulle vara äcklig. Den var äcklig. Superäcklig. Det var den äckligaste godisen jag någonsin ätit! Jag sprang och spottade ut det och sen borstade jag tänderna med jättemycket tandkräm.
Dagens bästa låt: The Hives - Walk Idiot Walk

Torsdagen den 20 december

image38

Det är ju fredag idag, förlåt! Men här är en liten redogörelse för vad jag gjorde igår, ni förstår säkert anledningen till att jag inte hann skriva:

Idag var det juldans. Skit, tänkte jag. Men det var roligare än vad jag hade trott. Vi fick dansa lite olika danser som vi lärt oss på gympan.
Sen typ klockan tre åkte jag och mamma in till stan för att köpa en avslutningströja till mig och julklappar och sånt.
På vägen dit var det en bebis i barnvagn som hela tiden vände sig om och kollade på mig. Då log jag åt honom tillbaka, för han var jättegullig. Jag har märkt att bebisar har en tendens att bli glada av att titta på mig, antingen för att de tycker om mig eller för att de tycker att jag ser konstig ut.
Jag köpte två tröjor och en kjol (jag hade egentligen redan en kjol till avslutningen, men den jag hittade nu var finare). Och ett par strumpbyxor. Svarta.
På vägen hem var det en som satt och sov på bussen! Jag tror att hon missade sin hållplats. Stackarn.
Vi kom hem igen klockan åtta. Sen fixade jag färdigt Emmas julkapp.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Inget.
Dagens skolmat Sofia ätit: En jättestor brödskiva. Jag tog en potatisplätt (stekt överblivet potatismos) också, men när man klämde på den med gaffeln rann det ut gegga (potatismos) så den åt jag inte.

Onsdagen den 19 december

image36

Ursäkta att inlägget blev liiiiite sent, det var på rätt dag i alla fall. Men jag höll på med julklappen till Emma.
Den blir väldigt fin bara så du vet Emma!
Idag hade vi ingen gympa (vi fick se på film i stället, The Village) och ingen engelska. Och vi fick bara betygsprata på Hemkunskapen, på matten fick vi städa våra bänkar. På förmiddagen fick vi gå till matsalen och kolla på några lärare som uppträdde och sjöng julsånger och sånt. Det var modigt av dem tycker jag, men de var duktiga.
Det enda ämnet som vi hade på riktigt var SO, vi var i datasalen.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: En grej som har med Emmas julklapp att göra. Så jag kan inte säga.
Dagens skolmat Sofia ätit: Miniköttbullar och stekt potatis (igen).

Nä, nu ropar folk på mig, så jag måste gå!

Tisdagen den 18 december

image35

Idag har vi inte gjort något viktigt i skolan typ. Eftersom det snart är lov får man leka lekar, se på film, prata om betygen m.m. i stället för att göra riktigt skolarbete. Vi har fått 6 av våra 11 betyg. Men jag tänker inte säga vad jag fått. Inte än i alla fall.
Vi fick se en film idag på bilden (fast vi såg slutet på NO:n). Eating Gilbert Grape hette den. Fast jag fattade inte vad titeln syftade på, det där med eating alltså. Gilbert Grape (Johnny Depp) var huvudpersonen. Han hade en 18-årig utvecklingsstörd bror (Leonardo DiCaprio) som han (och hans familj) såg efter. Det var en bra film.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag kommer inte på något.
Dagens skolmat Sofia ätit: Köttbullar och geggig stekt potatis.

Måndagen den 17 december

image34

Är ormen död?

Nu är det bara 1 vecka kvar till julafton! En endaste liten puttenutt!
Jag har inte köpt/gjort några julklappar än. Men det är lugnt, jag LOVAR att jag sätter igång imorgon.
Idag har jag hittat två bra hemsidor: ratemyturban.com och art.com
Art.com är bara såååå coolt. Man kan "spela upp" bilden man ritade (se penseln måla utan hand, skitcoolt) och kolla på andras bilder också! Här kan ni se en som jag ritade, ni bara måste kolla!
På ratemyturban.com kan man kolla på turbaner och lära sig knyta en själv. Bra va?!

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Tappat en genomskinlig pennkork på golvet medans min lärare skrev på tavlan. När jag kröp runt där på golvet i mitt franskaklassrum lät det typ så här:

-Vad gör Sofia? (allmän muntlig undran i rummet)
Jag: Jag letar efter min pennkork. Är det nån som ser den?
-Du kryper ju runt på golvet som en gris.
Jag: Det var ju schysst sagt!

Sen hittade jag pennkorken. Den låg under min stol, typ det sista stället jag trodde att den var på.

Dagens skolmat Sofia ätit: En potatis och gurka.

Vi dissikerade idag också. Kalvhjärta och -lunga. Utseendet var inte det som var äckligast (förutom när det klämdes ut blod), det var lukten. Det luktade typ fiskinälvor, fast värre. Killarna styckade upp sin hjärt-lunga (de satt ju ihop) helt typ. Vår inälva var fryst i mitten så det knastrade när man skärde!
Vi fick ha diskhandskar på oss. Som tur var.

Mamas and the Papas - Dream a little dream of me

Den här låten är väldigt bra. Jag tycker att den är julig också. Men var försiktiga när ni tittar på videon, den är lite blinkig ibland och då kanske ni får epelepsi. Men det var den video med bäst version av låten.
Here it comes:


Söndagen den 16 december

image33

Tredje advent. Snart är det jul, en vecka kvar! Jag har fått tillbaka min julglädje, jag är inte ledsen längre!
Idag var jag på min brorsas innebandymatch i Allianshallen. De vann inte, men det var bra ändå. Mamma sa till mig att en av domarna ofta kliade sig på ehh.... ett ställe. Då försökte jag se om detta stämde, men jag såg det aldrig. Han var väl smart nog att göra det när (nästan) ingen såg.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Ätit en bulle och en fin pepparkaka till frukost.
Dagens sak Sofia saknade i sin vardag: Inget tror jag. Jag hade allt jag behövde!

Lördagen den 15 december

image32

Nu kanske ni trodde att jag hade dött eller nåt för jag skrev ju inte igår, det är ju söndag idag egentligen. Men jag hade helt enkelt för mycket att göra. Jag och mamma bakade kanelbullar, knäck, havrekex, pepparkakor och ett pepparkakshus. Pepparkakshuset designade jag själv! Sen dekorerade jag det med glasyr, nonstop, silverkulor, strössel och dekorationshjärtan. Det blev superfint! Om ni vill ha mönstret jag använde är det bara att säga till så kan jag fixa upp det på bloggen. Vi bakade stjärne-, björn-, fjäril- och hjärtpepparkakor. Sen freestylade jag med glasyr och nonstop och sånt på. De blev också jättefina.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: När jag vaknade på morgonen trodde jag att jag hade ett tuggummi i munnen och försökte ta ut det med fingrarna för att inte svälja det. Men såklart hade jag inget tuggummi där och det enda som hände var att jag blev blöt om fingrarna.
Dagens sak Sofia saknade i sin vardag: En riktig spritzer - en plastpåse är ju lite B, men det funkar såklart också.

Fredagen den 14 december

image31

Den där bilden blev inte så kul. Ni kan kolla på ettan och fyran var för sig i stället om ni tycker att det är trevligare.
Jag är fortfarande sjuk och jag har varit hemma idag (förlåt Emma). Jag har inte gjort särskilt mycket men jag har förlorat mitt smaksinne. Ett glas äppeljuice smakar som vatten och pizza smakar som vatten smakar - ingenting.

Dagens skolmat Sofia ätit: Ni vet redan.
Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag har inte tid att tänka efter, jag vill se Legally blonde ju!

Imorgon ska jag baka pepparkakor med min stjärneform och kanske ett hus också.

Torsdagen den 13 december

image30

Idag bet jag ihop och gick till skolan trots mitt tillstånd. Jag ville ju se Luciatåget (det var lite mjäkigt tycker jag).
På morgonen fick vi lussebullar och pepparkakor som var trasiga, men goda ändå. Fast Emmas pepparkaka hade någon redan bitit på. Och så fick vi lyssna på julmusik. Killarna gick och skruvade upp volymen hela tiden så man kunde inte prata med varandra. Och den här tänd ett ljus, med Triad, den var vi tvungna att höra två gånger (fy). För killarna gillade den så mycket att de ville höra den en gång till, och de sjöng med också. Och vissa dansade. Hihi!

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Gått till skolan fastän hon var sjuk och blev därför ännu sjukare.
Dagens skolmat Sofia ätit: Potatismos, en gurkbit, en pepparkaka och en macka. Fast det fanns gröt, (det är ju typ inte så många som gillar det så jag fattar inte varför de serverar gröt utan något annat val till de som inte gillar det, nu fanns det ju visserligen potatismos, grå korv och gegga, men hallå liksom) grå korv och nån gegga också, men det såg äckligt ut.

Imorgon tänker jag baka pepparkakshus! Har någon något bra förslag till dekoration? (Förutom nonstop och glasyr såklart.)

Onsdagen den 12 december

image29

Jag hatar att rita ettor.
Nu har hälften av de 24 dagarna gått. Och jag är fortfarande sjuk. Med stor sannolikhet är jag det imorgon också eftersom jag inte börjat känna mig bättre. Det går åt fel håll liksom.
Emma, du måste hålla mig uppdaterad i skolarbetet. Berätta för mig vad ni gör! Och hur blir det med det där svenskaprovet Birgitta pratade om förut? Saknar ni mig i skolan?

Den där benställningen där uppe på bilden vet jag bara en person som skulle klara. Min disco-yoga-böj-barbie! Man kunde böja varenda ben i hennes kropp hur man ville. Typ mitt på liksom! Kommer du ihåg den Emma?

Dagens skolmat Sofia ätit: Ingen. Snyft.
Dagens osmarta grej Sofia gjort: Samma som igår.

Nä, nu får det lov att räcka.

Tisdagen den 11 december

image28

Jag är fortfarande sjuk. Sorgligt nog. Jag hoppas att jag är frisk till Lucia, fast mamma tror att jag har fått influensa eller halsfluss.
Idag har jag i princip gjort samma saker som jag gjorde igår. Och så har jag läst ut en bok som inte var så bra. Den hette Punkindustriell hårdrockare med attityd. Av Louise Halvardsson. Den borde ha tagit slut efter hälften.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag har ju typ inte gjort något överhuvudtaget.
Dagens skolmat Sofia ätit: Ingen.

Jag slutar nu för jag är sjuuuuuuuuk. Och inte orkar skriva mer.

Måndagen den 10 december

image27

Glaaaad! Glaaaaad är jaaaaag! Inte. För jag är ju sjuk.
Men bilden ovan är glad i alla fall. Fast inte särskilt julig, men å andra sidan så var det inte meningen att den skulle vara det heller!
Idag har jag bara degat. Jag fick en släde i min julkalender idag. Jag tycker inte att den chokladen är så god längre. Men det kanske är för att jag tappat halva smaksinnet. Jag tror att jag har blivit lite deprimerad, vädret har påverkat mig. Och bristen på julstämning. Med stor sannolikhet kommer jag att missa julpysslet i skolan imorgon. Och så är jag ju sjuk! Precis när man inte vill vara sjuk. 

Dagens skolmat Sofia ätit idag: Ingen. Haha! Jag slapp!
Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag tryckte typ inte tillräckligt hårt på lägg-på-knappen efter att jag pratat i telefon med mamma och sen somnade jag. När jag vaknade stod det att samtalet pågått i 2 timmar och 4 minuter. Oj då!

Förkyld

Det blev som jag sa. Jag har ont i halsen! Och jag är hostig! Det är inte så kul.
Så här tror jag att mina baciller ser ut:

image26

Jag åt frukost kl. 11.00. Den bestod av Frosties med mjölk och sen åt jag pepparkakor också.
Jag missar ett SO-prov i skolan idag. Och så missar jag No:n, vi skulle dissikera en kolunga (eller hjärta eller vad det nu var). Borde jag vara glad att jag missar det?

Söndagen den 9 december

image25

Idag har jag varit hos min mormor och morfar och bakat bullar. Mormor har världens snyggaste bakmaskin! Den är 35 år gammal och orange! Superfin! Förra året bakade (jag köpte och dekorerade) 2 pepparkakshus. I år vill jag baka pepparkakshuset själv. Har ni några tips på saker som kan funka? Jag har en grej jag kanske kan göra, men jag vet inte riktigt.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Gått ute utan halsduk, jag känner mig lite förkyld nu.
Dagens sak Sofia saknade i sin vardag: En bättre plattång.

Hur stor chans är det att jag blivit bortförd av aliens? 24% chans.

Lördagen den 8 december

image23

Bajskorv. Marie vann. Mina fyra röster på Amanda gjorde ingen nytta. Men,men, det går säkert bra för Amanda ändå. Så brukar det ju bli. Fast när man tänker efter så är det väl ändå Måns det gått bäst för av alla Idolerna genom åren? Och han kom ju typ femma.
Var det någon mer än jag som slösade bort mer än tre timmar av sin lördag med att titta på Sound of Music? Den filmen är nästan äckligt klämkäck. Men det är ju en av de filmer som man ska ha sett, och nu har jag det.
Kommer ni ihåg att jag skrev förut att jag skulle köpa remmar och räkna ut hur långa alla blev tillsammans? Det har jag gjort. Fast jag glömde att jag skulle sätta ihop dem och mäta och nu har jag bra två kvar. Jag får lov att förlita mig på att alla 15 (har jag för mig, jag har inte räknat) är ungefär lika långa.
De jag mätte var 105 cm. och 107 cm. Så, 15 st tillsammans blir ungefär 1590 cm. eller 15,90 m.  Bra!

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Inte städat mitt rum än! Det kom jag precis på! Jag måste skynda mig lite.
Dagens sak Sofia saknade i sin vardag: Mera choklad i julkalendern. Jag fick en snål-måne idag.

Mera testresultat

Mitt Indian-namn: Anevay Awanata (överlägsna sköldpaddan) (fint, fast ful betydelse)
Skulle jag kunna vara en vampyr: Om jag var tvungen
Vilket instrument borde jag spela: Trumpet
Vilken krit-färg är jag: Orange (jag gillar orange)
Vad säger min pizza om mig: Att jag är/ska bli en hippie (kul)
Vad för slags sandalsort är jag: Platå-sandaler
Var borde jag åka på bröllopsresa: Till Asien (Hong Kong, Tokyo, Thailand, Australien)
Vad för slags nyans av röd borde jag ha på mitt hår: Jordgubbs-blond
Mitt bibliska namn: Zakia Zula (fint)
Vilken frukost är jag: Flingor (cereals)
Vilken tjejgrupp borde jag vara med i: Destiny's child (de är inget bra)
Var kommer jag att träffa min drömkille: På jobbet eller i skolan
Mitt punk-rock-band-namn: The Blah Cheese
Vilken dessert är jag: Någon slags marshmallow-mellen-kex-med-chokladsås-på-en-tallrik-grej, det heter smores på engelska (låter gott)
Vilken färg har min aura: Blå
Vilket är mitt skandinaviska namn: Zwi Markku (Eh...?)

image22

Fredagen den 7 december

image21

Final, final, final! Ikväll! Vem tror ni vinner? Amanda eller Marie?
De som känner mig vet att 7 är mitt absoluta hat-tal, mitt otursnummer. Om ni dör sen är det inte mitt fel.
Idag fick vi kamratstödjare se på film (Breakfastclub, den var bra) och fika (prinsesstårta), så jag missade gympan. Lite synd kanske, men vi håller ju på med dans och det gillar jag inte.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Ätit mysko gul gegga (citron-mousse).
Dagens skolmat Sofia ätit: Nobelmiddag. Ja, det sa de att det var i alla fall, men det var potatis och nåt slags kött. Och så det där citongrejset då.

Resultat av lite test jag gjort:

Mitt genomsnittliga Amerikanska namn: Patricia Ann Smith
Hur fobi-isk (?) är jag: 40%
Hur arg är jag: 38%
Hur perfekt är mitt liv: 69% (det tror jag inte på)
Hur ond är jag: 26%
Vilket asiatiskt land borde jag åka till: Japan
Vilken färg borde mina ögon ha: Bruna
Vilken är min power-färg: Röd-Orange (jag älskar röd-orange!)
Mina sista ord kommer att vara: "I dunno, press the button and find out."
Vilken nyans av grön är jag: Gräs-grön
Hur mycket cancer är jag: 33% (jag fattade inte om det betyder att jag har så mycket cancer, för man kan ju inte säga att man är cancer)
Hur mycket har jag förändrats sen jag var 4 år gammal: 48% (hoho)
Mitt Italienska namn: Madonna Rossi (fint)
Vilken Japansk smiley är jag: (@_@) (den betyder typ snurrig)
Vilken är min superförmåga: Tankeläsning (precis den jag ville!)

Det kommer flera resultat senare.

Torsdagen den 6 december

image20

Imorgon är det fredag! Och ni vet ju alla vad det betyder!
Idol-final! Jag hoppas att Amanda vinner.
Idag fick jag en jultomte på min choklad. Borde inte det vara den sista? Man borde få en extra stor chokladbit den 24:e. Fortfarande är det ingen som har gissat på den senaste gissa låten-tävlingen. För att göra er sugna på att gissa så har jag nu bestämt att vinnaren får ett fint diplom. Som jag har gjort.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Inte övat så mycket på franskaprovet ännu. Iiiiiiih!
Dagens skolmat Sofia ätit: Fisk och potatis. Det var sådär. Speciellt potatisen.

Och så passar jag på att tipsa om den här låten. Skivan är fin också!

Onsdagen den 5 december

image19

Ikväll är det Heroes! Tror ni att Mohinder och Peter klarar sig undan Sylar?
Jag hoppas att de inte dör.
Jag fick ett mejl från Jordan (som var en kille) idag. Han frågade mig om det stämmer att man i Sverige 'have more openness and nakedness then most'. Det visste jag inte att folk trodde! Men Emma upplyste mig om att det kallas den svenska synden, och det hade jag ju hört om förut. Jag skrev till honom och sa att det inte var sant.
Jag är jättesugen på jordgubbsremmar, ni vet såna med en elefant på förpackningen. Jag ska köpa det på lördag och så ska jag binda ihop alla och mäta hur långt det blev.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag råkade boxa min danspartner i magen på gympan. Ganska hårt! Men jag sa förlåt. Och så har jag bränt mig på en plåt.
Dagens skolmat Sofia ätit: Två lussebullar och en pepparkaka.

Nu är det bara 11 skoldagar kvar! (Om man inte räknar med själva avslutningsdagen.)

Gissa låten!

Ja! En ny gissa låten-tävling! Berit vann den förra som var You really got me med the Kinks.
I den här har nog ett felaktigt ord råkat smyga sig in igen...

Pike som jeg har sett du har kjempet Å prøving til å utpønske hvorfor de forlater du bak som jeg vet akkurat
hvordan elendig du Slik ha blitt latt meg hjelper du finner en måte til å lage søt gulebøj igjen

Jeg håper du endag bestemmer dem hvis De meningsløse tingene i burde liv føre du ned Vi all følelse bedre uten
det Slik lot det ut gjør ikke du beholder det inni

Det vil ikke ikke være noen overraskelse Hvis du plutselig stiger igjen til å være den som du var før Akkurat
lar kjærlighet er din håndbok min venn Og du vil aldri føle det samme igjen Akkurat lar meg forteller ya fordi

Lycka till!


Tisdagen den 4 december

image18

Så var det tisdag igen. Veckorna går jättefort, helgerna också. Det är synd. Men det innebär ju också att det blir kortare till jul! Well, well. Idag har vi haft bild i skolan, det är kul. Jag målade mitt leransikte. Det blev brunt.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag har bara varit smart idag. Typ.
Dagens skolmat Sofia ätit: Köttbullar och potatis. Jag gillar inte potatis.

Jag fick nån slags glasspinne-granris-bollar-mönster på min kalender-chokladbit idag. Jag vet inte riktigt om det skulle föreställa något. Jag måste skriva en uppsats om 'my favourite holiday' på engelska tills imorgon. Jag (och typ alla andra) tänker skriva om julen. Fast helst av allt så skulle jag vilja slippa göra den. Det är inget kul. 

Äckelväder

Vi har ju väldigt tråkigt väder här nu. Det är regnigt och mörkt, äckelväder.
I Norrland är det ju snö, eller hur? Här är det inte snö. Snö är bra, snö blir man glad av. Regn är dåligt, regn mår man dåligt av. Med enkel logik kan vi alltså konstatera att man blir gladare av att bo i Norrland, i alla fall just nu.
Jag har gjort den här bilden så att ni riktigt ska se hur illa det är!

image17

Och jag bor ju precis i mitten av äckelvädret!
Jag hoppas verkligen på en vit jul.


Måndagen den 3 december

image16

Måndag. Blä.
På fredag har jag franskaprov också. Och det är ju inte så kul det heller.
Idag missade jag julkalendern på morgonen, men jag har ju en till chans ikväll. Jag har öppnat min chokladkalender i alla fall, det var en snögubbe.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Sättit på en fusktatuering på armen i skolan som blev misslyckad. Sen när jag kom hem så skulle jag ta bort den. Jag var tvungen att skrubba armen med en nagelborste för att den skulle gåbort och nu är min arm typ röd som en tomat.
Dagens skolmat Sofia ätit: Chicken nuggets och riiiiiis.

Nu är det bara 14 skoldagar kvar till jullovet!

Frågor (och svar såklart) om mig

Om ni vill veta mer om mig så kan ni ju ta och läsa de här frågorna (och svaren):

Vilken svordom använder du mest? Jävla skithål.
Äger du en iPod? Nepp. Men en Mp3.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.15
Hur många resväskor äger du? Ingen.
Använder du flip-flops? På sommaren ibland. Men bara såna som man inte börjar blöda mellan tårna av.
Var köper du dina matvaror ifrån? ICA

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden
Vilken var den senaste filmen du såg? Den senaste hela filmen jag såg var nog Skönheten och Odjuret.
Du är ledig. Umgås du helst med en vän eller en hel barnfamilj? En vän.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Chokladaskar.
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, men ibland skulle jag allt vilja.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Moneybrother - Mount Pleasure
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Moneybrother.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ingen har berättat någon hemlighet för mig den här veckan. Men om någon hade det så skulle jag ju såklart inte skriva det här på bloggen!
När var senast någon stötte på dig? Hmm....

Vad åt du till middag senast? Lasagne.
Använder du huvtröjor? Nej, faktiskt inte.
Kan du vissla? Ja, fast inga låtar.
Vem var den senaste som ringde dig? Den senaste som ringde när jag svarade var någon som inte sa vad han hette.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Bergochdalbanor!

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Förmodligen.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 018.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, och ibland gör jag det nu också. 
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Stort?
Är du blyg inför det motsatta könet? Inte direkt.

Vilken film kan du alla replikerna till? Skönheten och Odjuret. Typ.
Äger du några band t-shirts? Nej, men det skulle jag vilja.
När flög du senast? Förförra sommaren. Jag gillar inte alls att flyga.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 5, fast vi är 4 i familjen.
Läser du för skojs skull? Jajamensan!

Pratar du några andra språk? Engelska och franska.
Diskar du din egen disk? Nej. Aldrig. Diska är äckligt, även fast vi har diskmaskin så måste man ju ta i den smutsiga disken om man ska ställa in nåt. Men på hemkunskapen måste jag ju diska.
Har du gråtit offentligt? Jag tror det. Mest när jag var liten.
Har du en stationär dator eller en laptop? Stationär.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja. Det är ju bra att lära sig.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Mmm.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Ja! Det tycker jag.
Kan du kasta macka? Ibland.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej, tyvärr.
Vad har du med dig in på bion? Sällskap, godis och dricka. Popcorn är äckligt.

Vad har du för väder? Skitväder.
Har du en blogg? Ja, det har jag ju.
Gillar du att flyga? Neeeeeeej!
När sov du senast på golvet? Jag brukar inte sova där. Det är oskönt ju.
Gillar du din boende-situation? Ja, det gör jag väl. Jag har ett stort rum. Och jag gillar mitt rum.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Mer än 4. En gång sov jag bara 4 timmar och då höll jag på att somna i skolan.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ja, ganska. Det är mycket prov och sånt nu.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej! Jag är värsta mönster-eleven. Heter det så?
Vilken är din favoritfrukt? Banan!
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nä, fast jag äter ju inte direkt ur smörpaketet om man säger så.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Jag vill ju inte stava fel.
Tror du på liv på andra planeter? Ja. Det måste ju nästan finnas liv på nån annan planet i universum.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Robert kanske.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Jag tror nog inte på gud.
Vad var det senaste du åt? Jag fick lypsyl i munnen.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Det spelar nog ingen roll. 
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Jag såg väl ut som en Sofia antar jag.
Gillar du senap? Nej. Blä.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Om jag fick mycket pengar.
Tycker du om att krama folk? Nej. Fast mamma och pappa är okej.

Skulle du säga att du är trendig? Jag brukar inte tänka på att följa trenderna, jag har på mig det som jag tycker är snyggt.
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Rhani och Sukh av Bali Rai. Den är jättesorglig, men jättebra också. En av mina favoritböcker.
Tycker du att du är attraktiv? Ibland. Det beror på.
Vad är du allergisk mot? Ingenting.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.  Jag äter inte korv, men det är för att det är äckligt.
Gillar du ballonger? Jepp. Jag var med om en traumatisk ballong-upplevelse när jag var 4 år. Jag hade skaffat mig min första heliumballong och knöt fast den vid staketet hemma. Eftersom jag bara var 4 år och inte så bra på att knyta knutar såg jag ballongen segla upp mot himlen. Då blev jag ledsen.

image15

En sån här fin tigerballong skulle man ju vilja ha!


Pacific! - Hot Lips

Bra låt. Fin video.


Söndagen den 2 december

image13

Idag var jag på stan. Jag hade tänkt att införskaffa mig lite julklappsidéer.
Jag åkte buss in med mamma och Robert. Då lade jag märke till att det står Vogelsitze på baksidan av sätena, det måste ju betyda Fågelsits? Fult namn. Under bussresan förät jag mig på små lakritstabletter. Min tunga är nu brun. Husomhelst så kom jag i alla fall på en bra julklapp till mamma och pappa och jag skaffade lite grejer till julklappen jag ska tillverka till Emma. Hoho!

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Ätit de där tabletterna. Det står på baksidan: Överdriven konsumtion kan verka laxerande. Det var ju inte så bra. Men det står ju ändå kan varka laxerande. Man kan ju alltid hoppas.
Dagen sak Sofia saknade i sin vardag: Hårinpackning och en bäddmaskin.

Idag i min choklad-julkalender fick jag ett flygplan. Det är väl ändå inget bra julmotiv? Det  var gott i alla fall!

Mando Diao - If I don't live today, then I might be here tomorrow

Typ världens bästa låt just nu! Och videon är ju helt underbar! Ni bara måste kolla.



Lördagen den 1 december

 image12

Nedräkningen har börjat!
Såg ni julkalendern idag då? Tyckte ni att den var bra?
Jag tyckte att den var sådär. Men jag har ju bara sett ett avsnitt. Den kanske blir bättre!
Jag har precis bakat lussebullar. 80 stycken jättegoda blev det. Och så har jag bakat bröd också, men det var en hemkunskapsläxa.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag har på något sätt orsakat mig ett superont blåmärke på armbågen. Jag vet inte hur jag fick det!
Dagens sak Sofia saknade i sin vardag (jag äter ju ingen skolmat på helgen): En bakmaskin. För jag har träningsvärk i hela armen typ!

I min chokladjulkalender idag fick jag en rund choklad med ett ljus på. Ljuset var fult, men chokladen var god.
Och så har jag skrivit till min brevvän Jordan i England. Jag var tvungen att fråga om han/hon var en kille eller tjej, för Jordan kan väl både tjejer och killar heta? Vad tror ni? Den som först gissar rätt på om Jordan var en kille eller tjej vinner. Kanske får den en pris. Man får bara gissa en gång, annars är det fusk!

Skumtomtar!

Jag har köpt skumtomtar. Som lördagsgodis. Det passar ju bra nu när det är den 1 december idag!
Fast det står inte Skumtomtar på påsen. Det står Cloetta Juleskum. Och på baksidan står det Skum med fruktsmak. Skumtomtar kanske är ett patenterat varumärke som bara skumtomtens uppfinnare får använda. Så här står det när jag söker på skumtomtar på Wikipedia:


Cloetta Julskum
är ett godis som förknippas med julen. Den klassiska svenska skumtomten är idag ägd av Cloetta Fazer AB.

Jaha. Det finns visst inget godis som heter skumtomtar. Det trodde jag. Är det bara jag som säger skumtomtar? Säger ni julskum/juleskum?

Hoho! Vet ni hur många gånger jag skrivit skumtomtar i den här texten? 9 gånger!

image11


RSS 2.0