Fredagen den 29 februari

Idag har jag äntligen kommit igång med det där jobbiga svenska-arbetet. Jag har gjort färdigt bokrecensionen och gjort värsta planeringen för hur jag ska lägga upp min deckare (jag har börjat om på en ny). Jag känner mig ganska säker på att jag kommer att hinna.
Idag var det någon som kastade ett sudd i örat på mig. Jag vet inte vem det var. Och så var det en som kastade ett annat sudd jättehårt på min arm. Det var inte meningen att det skulle träffa mig. Men jag ajade mig lite och visade upp det stora röda märket på min arm så att han som kastade skulle känna sig lite skyldig i alla fall.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Enligt de andra gjorde jag några väldigt osmarta uppkast när jag var domare och poängräknare på idrotten (jag är lite förkyld så jag var inte med). Men om jag hade gjort smarta uppkast så hade jag blivit klämd för då hade jag varit tvungen att stå i mitten av alla och då när folk försöker få tag i bollen skulle jag ha blivit mosad. Som när för många personer klämmer på en banan samtidigt.
Dagens skolmat Sofia ätit: Kalops och ris. Skolmaten har varit ovanligt äcklig den här veckan. Jag var extra trevlig och snäll mot en mattant idag när jag stod i kön för att ta mat. Först sa jag typ: Det måste jobbigt när det är så här många (personer). Sen hjälpte jag henne att skrapa ut ris ur en matbytta (såna där som maten ligger i). Då blev hon glad tror jag.

Jag har gjort en ny header igen! Bättre eller sämre än den gamla?

Den gamla:



Den nya:



Klicka på dem om ni vill se dem i full storlek. Men det vet ni väl redan. Hädanefter kommer jag strunta i att skriva att man måste klicka på dem. Det här var sista gången.


Egen header

Vad tycker ni om min egengjorda header? Är den ful eller fin eller mittemellan? Ska jag behålla den? Såg det bättre ut innan? Säg vad ni tycker för jag vill veta.

Måndagen den 25 februari

Så var det skola igen. Det har inte varit en så rolig dag idag. Det är jobbigt på svenskan, för vi måste skriva deckare. Min blir helt puckad. Dålig. Jag hoppas att mitt betyg inte sänks bara om den inte blir någe bra. Det är jättesvårt att komma på bevis och ledtrådar och sånt. Den 14 mars ska den lämnas in. Det betyder att jag har 18 dagar på mig att göra klart den. Jag har hittills skrivit en halv sida typ. För hand. Om den ska vara, säg... 8 kapitel, och varje kapitel ska vara en handskriven sida långt, plus att man ska göra författarporträtt (1 sida kanske) och bokrecension (typ 1,5 sida) också, så måste jag skriva ca. 0,6 handskrivna sidor om dagen. På helgen också. DET KOMMER JU ALDRIG ATT GÅ! Herregud vad jag är i knipa. Sofia i knipa - filmen om en stressad person.
Och imorgon har jag prov. Och på onsdag. Men nog om mina problem nu.

På sportlovet var jag på Naturhistoriska Riksmuseet och Cosmonova. Det var väl ganska kul. Fast filmen vi såg var skitatråkig. Det var inga hissnande färder över vatten och berg och sånt som jag gillar. Den hette Deep Sea och handlade om korallrev. Visst, den var fin och så, men inte hissnade! När jag skulle köpa varm choklad där, ur en automat, så kom det inte ut varm choklad. Det kom ut kaffe. Äckel-päckel. Och när vi åt på McDonalds innan så beställde jag två hamburgare, en mellan fanta och en liten pommes frites. Vad fick jag? Jo, en mellan fanta, en MELLAN pommes frites och FYRA (!?) hamburgare. Vi sa att vi fått fel och då fick vi tillbaka 20 kronor, men vi fick ändå behålla felmaten. Och så var jag ju på hockey som jag sa förut. Ishockey. Det var jättemycket folk där, 7797 st. Det var också roligt.

 
Man måste klicka på den.

Melodifestival ikväll!

Ni har säkert väntat på mina mycket exlusiva heta tips inför deltävling 3 i Melodifestivalen.
Ursäkta att de är så sena, men jag har varit på hockey typ sen klockan 1. Brynäs mot Frölunda. Frölunda vann.

Sofia tippar om Melodifestivalen deltävling 3:

Det är svårt att veta vilka som kommer att gå vidare ikväll. Men jag gissar väl då.

Till final tror jag att BWO och Patrik Isaksson & Bandet går. Sen går Ainbusk och Eskobar till andra chansen.

Förra veckan gick det ju inte så jättebra med tippningen. Men tre av de jag sa gick vidare i alla fall! Det är svårt när man inte har hört låtarna (vilket jag såklart inte har gjort idag heller)
Det har blivit lite dåligt med inlägg nu, men det är för att det är sportlov. Jag gör andra saker då. Men jag lovar att jag ska börja skriva oftare. Snart. Och jag ska berätta om vad jag gjort på lovet.


Måndagen den 18 februari

Spoooooortloooooov! Det är skönt att vara ledig.
Jag har inte gjort så mycket idag, så jag tänker skriva om vad jag gjort på andra dagar i stället.
Igår och i förrgår bakade jag muffins. Jag använde ett nytt recept, från Leilas mat (fast jag ändrade lite). De blev supergoda! De godaste jag ätit! Och inte alls svåra var de att göra heller. Jag gjorde citron-, tiger- och chokladmuffins. Choklad var godast.
Här är recepten:

Grundsmet  12 små eller 8 stora. Om man får mycket smet över (som jag fick) så kan man göra en liten kaka också. Det förutsätter att man har en jätteliten sockerkaksform för barn (det har jag!).

100 g flytande smör (smält eller inte spelar ingen roll, bara det är flytande)
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl röd mjölk
skal från ½ citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på ungefär 200 grader. Om du gör stora muffins kan du ha lite lägre temperatur.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. I en bunke.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och rör sen ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. (om du inte har en muffinsplåt så går det säkert bra med en vanlig plåt)
6. Fyll formarna till ungefär 2/3 med smet. Fast jag brukar ha i mer!
7. Ha muffinsarna i ugnen i ca. 20 min. om de är stora och 12-15 min. om de är små.

Chokladmuffins:
Byt ut 1 dl. av mjölet mot 1 dl. kakao och byt ut mjölken mot gräddfil.

Citronmuffins:
Ta skal från 1½ citron i stället för bara ½.

Tigermuffins:
Lägg till en extra tsk. vaniljsocker. Fyll bara formarna till hälften med smet, för du ska ju ha chokladsmet också. Ha alltså i några skedar kakao i den smet du har kvar. Ha sen i en klick chokladsmet i varje form. Om man vill ha riktigt snygga muffins så kan man röra några varv med en tandpetare så att chokladsmeten och vaniljsmeten blandar sig roligt.

image100

I övermorgon är det Lost igen! Var det någon som såg det i onsdags? Jag gjorde det. Det är mitt favoritprogram. Och Heroes.
Är det någon som vet om Lykke Lis skiva är bra? Jag funderar på att köpa den, kanske Salem Al Fakirs skiva också. Fast den har jag ju hört jättemånga låtar från, så jag vet att den är bra.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag råkade få upp en nudel i näsgången. Det var jätteobehagligt. Och igår fick jag jättemycket tandkräm i handen.
Dagens bästa låt: Sahara Hotnights - The Loneliest City of all

Tycker ni att jag ska fortsätta med mina tävlingar?

Melodifestival ikväll!

Det är dags för deltävling två! Jag hoppas verkligen att bidragen är bättre ikväll än förra lördagen, de var verkligen usla. Men det var kul att kolla på ändå. Jag lyckades ju tippa ganska bra förra veckan vilka som skulle gå vidare, och hemma sen innan resultaten lyckades jag tippa helt rätt! På alla fyra som gick vidare! Fast då hade jag ju hört låtarna. Vi får väl se hur det går den här veckan.

Sofia tippar om Melodifestivalen deltävling 2:

Jag tror (utan att ha hört låtarna) att Sanna Nielsen och Jonsson & Häggkvist går direkt till final. Sen tror jag att Ola och  Lasse Lindh går till andra chansen. Högst odds har enligt mig Andra Generationen.
Sådär ja! Nu är det bara att vänta och se.

Det blir kanske ett inlägg sen också, efter att jag köpt godis!

Tisdagen den 12 februari

Vi (min klass och jag) ville byta platser i klassrummet idag. Men vi fick inte.
Sen började alla tjata om klassresa i nian. Jättemånga vill åka till LONDON!? Jag vill inte åka till LONDON! Jag vill åka inom Sverige ju! Och hur i hela fridens namn ska vi kunna samla ihop tillräckligt mycket pengar för att åka dit?
Och så måste man ju flyga, jag hatar att flyga.
Vår klass har typ 5.000 eller något i klasskassan nu (vi har sålt kakor), och vi ska förmodligen sälja polkagrisar och ha loppis också. Men det kommer ju lugnt inte att räcka till att åka till London.
Jag vill åka till Göteborg och gå på Liseberg! Det är ju superkul!

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Jag skulle äta en banan, men den var väldigt svår att öppna, så jag tog i ganska hårt. Då gick toppen av. Och så rann det ut typ banansaft i änden. Så ska man INTE öppna en banan. Då går man miste om delar av bananen. Här nedanför ser ni hur jag öppnade bananen, och hur jag borde ha öppnat den. Som vanligt måste ni klicka på bilden för att se den i stort format.



Dagens skolmat Sofia ätit: Potatis (äcklig) och fisk-slisk (geggiga, sladdriga fiskpannetter).

Jag gillar att rita händer! Jättemycket!

Vinnaren i Hur många popcorn finns det på bilden-tävlingen!

Ni vet att jag inte menar det när jag skriver: I morgon ska jag avslöja vem som vann tävlingen. Jag menar dagen efter eller dagen efter det. Eller när som helst. När jag skriver såna saker kan ni inte lita på mig.
Det är svårt att komma på priser. Ni får gärna ge förslag! Vad skulle ni vilja vinna?
Aja, åter till avslöjandet.
Den här gången var det bara en person som hade rätt svar. Och det vaaaaaaar: Michelle!
Alltså var 52 det rätta svaret. Jag antar att många trodde att ett av popcornen på badbollen var en uppblåsningsmekanism.
Michelle får den här fina, gula ballongen med en etta på. I tanken i alla fall.



Tack till alla ni andra som deltog! Ni var ju i alla fall nära.

Jag tror nog att det snart kommer en till tävling.


Melodifestival ikväll!

Ikväll är det första delfinalen i melodifestivalen! Det tänker jag kolla på.
Jag har inte särskilt höga förväntningar på artisterna och låtarna, för det är inte sånt jag vanligtvis lyssnar på. Men det är ju kul att titta på. Christian Luuk är rolig.
Jag var på Konsum och köpte godis.
Först ville jag ha en påse jättesalt och en ask söta björnar. Men jag ändrade mig och plockade ihop en påse lösgodis i stället. Sen ändrade jag mig igen, jag ville ha jordgubbsremmar. Men det är ju svårt att lägga tillbaka en påse lösgodis. Fast jag gjorde det ändå. Jag ställde påsen nere på en hylla vid det andra lösgodiset. Jag hoppas att ingen såg! Men å andra sidan så kan ju någon få sig en påse färdigt lösgodis! Någon slipper plocka själv! Så egentligen har jag ju gjort en mycket god gärning. Om jag tänker så känner jag mig snäll.
Jag har lånat böcker på biblioteket idag också. 7 st. 6 av dem har jag redan läst. Jag tycker att det var ganska urplockat. Biblioteket i stan har mycket mera böcker. 
Ni får allt ta och passa på och vara med i Hur många popcorn finns det på bilden-tävlingen nu, för i morgon avslutar jag den.

Sofia tippar om Melodifestivalen deltävling 1:

Jag tror att Amy Diamond går vidare och jag tror att Christer Sjögrens låt kommer att vara jättedålig. Fast han kanske också går vidare. Jag tror att alla kan gå vidare förutom Brandur. Och Face-84.
Observera att jag inte har hört någon av låtarna än. Det här bygger endast på mina fördomar.

Nu ska jag gå och äta sen lunch. Hamburgare med bröd, och pasta. Jajamensan, jag brukar lägga pasta i brödet också. Det blir godare då.

Torsdagen den 7 februari

Ni får lov att ursäkta min frånvaro, men jag är sjuk. Jag gick visserligen till skolan idag, men jag gick hem innan lunch. Jag mådde dåligt.

Min hostmedicin är mysko. På förpackningen står det 'Ny smak', men inte VILKEN smak. Det står inte någonstans på förpackningen. Men jag kanske bara har missuppfattat det hela, smaken kanske är Bromhexinhydroklorid.
På innehållsförteckningen står det nämligen så här:

1 ml. innehåller:
bromhexinhydroklorid 0,8 mg,
maltitol 500 mg, sukralos,
konserv.medel E 210,
aromämnen, vatten, hjälpämne.

Så här ser förpackningen ut:

image94

Och sen kan man ju undra vad 'hjälpämne' är för något. Hursomhelst så är den äcklig. Äckelsmak.

Dagens osmarta grej Sofia gjort: Det var inte så smart att gå till skolan idag, jag blev nog bara sjukare.
Dagens bästa låt: Jag har inte lyssnat på musik idag, men jag har lyssnat på P3 barnradio imorse! Alla balla kan heter det som är på torsdagar, det är faktiskt bra! Jag struntar i att jag snart ska fylla 15, det är kul att lyssna på medans man sätter i linserna.

Jag kan förresten tala om för er att det här är det 103:e inlägget! Jag har alltså passerat 100-inläggs-gränsen!

Hur många popcorn finns det på bilden-tävling!

Ny tävling is in the house!
Så här är det: Kalle och Stina har varit och hällt ut popcorn över hela poolområdet. Och du måste plocka upp dem. Vad jobbigt! Hur många popcorn har du i din hink när du är färdig? Alltså, hur många popcorn finns det på bilden?
Först med rätt svar vinner. Om ingen har rätt så vinner den som kom närmast. Lycka till!

image93

Lördagen den 2 februari

Nu är januari slut. Det kommer inte att bli januari igen förrens om 11 månader. Är inte det sorgligt? Fast så är det ju såklart med alla månaderna.
Idag har jag varit på stan och handlat fina saker. Det här köpte jag:

en orange mysig halsduk
ett par vita/offwhite skor
en grå kortärmad skjorta
en ljus-ljus-ljus-grå T-shirt
en vit plånbok med svarta rosetter på
en vit&svart-mönstrad väska
två orange-röda diadem (som just nu ligger i väldigt varmt vatten med tvingar på sig, de var snea och jag är tvungen att böja dem för att jag ska kunna ha dem på mig)
Mando diao - Never seen the light of day, en skiva alltså
ett litet fint skrivblock
puder
godis

Det var ganska jobbigt att gå på stan, det var väldigt mycket folk. ÖVERALLT.
Jag hade tänkt att låna böcker på biblioteket också, men det gick inte att gå in. Så då försökte jag gå in genom ut-dörren. Men då kom en som jobbade där och sa: -Vi har stängt. Jättemycket stängt.
Sen så föjde han mig ut som om jag var värsta personen som skulle bli utkastad! Jag kände mig pinsam.

Nä, nu tänker jag ta och gå och lyssna på den där skivan och lägga in den i min Mp3.
Kanske att jag ritar bilder av det jag köpte sen. Vi får se!

RSS 2.0